Zemiakové papriky s dubákmi

Suroviny (4 osoby): 4 červené  papriky, 8 zemiakov, 40 g topeného syra, 20 g najemno postrúhaného syra, trochu masla, soľ, 1 cibuľa, 50 g dubákov, olej, petržlenová vňať

Postup: Očistené zemiaky nakrájané na kocky dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou, osolíme, uvaríme domäkka, scedíme, popučíme, pridáme topený a nastrúhaný tvrdý syr, prilejeme trochu mlieka, vymiešme na hustú kašu. Nadrobno spenenú cibuľu speníme na oleji dosklovita, pridáme dubáky nakrájané na plátky, osolíme spolu po dusíme pár m. Umyté, osušené, červené papriky, pozdĺžne rozpolíme vyberieme zrnká. Papriky dáme zo zapekacej misy potretej olejom. Papriky naplníme zemiakovou kašou, na ktorú dáme o pečené huby s cibuľou. Položíme do rúry, zapekáme pár Ozdoba: lístky vňate.

 

AdSense