Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (6 - 8 porcií): 1 hus (4 kg).

Plnka: 2 jablká,, 3 PL mandlí, 2 PL hrozienok, 3 ČL majoránu, mleté čierne korenie, 100 ml červeného vína, soľ, 2 cibule, 2 mrkvy

Postup: Jablká umyjeme, pokrájame na menšie plátky. Mandle zlejeme vriacou vodou, olúpeme, posekáme. Hrozienka umyjeme. Zmiešame, pridáme majorán, korenie, soľ. Hus umyjeme, osušíme, posolíme a okoreníme zvonku aj zvnútra. Naplníme pripravenou plnkou. Hus zašijeme a vložíme do pekáča, dole nohami. Cibuľu a mrkvu očistíme, pokrájame na kolieska a hus obložíme. Pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť, pričom mäso občas potierame slanou vodou. Asi po 90 m hus obrátime a odkrytú pečieme ešte asi 80 min. Elektrická rúra 200, teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň 4, čas pečenia 170 min. Mäso bude jemnejšie, keď hus nasolíme deň vopred.


AdSense