Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 porcie): 4 husacie stehná (po 500 g), soľ, mleté čierne korenie, 40 g hladkej múky, 3 cibule, 3 PL husacej alebo bravčovej masti, 125 ml hovädzieho vývaru, 150 ml piva, 30 g masla, petržlenová vňať.

Kapusta: 1 hlávka červenej kapusty (1 kg), 40 g kryštálového cukru, 150 ml červeného vína, 100 ml jablčnej šťavy, 50 ml červeného vinného octu, 1 cibuľa, 1/2 kyslého jablka, 60 g husacej masti, vrecúško s korením (1 klinček, 5 rozdrvených borievok, 5 zrniek čierneho korenia, kúsok škorice)

Postup: Umytú kapustu nakrájame na tenké rezančeky, dáme do misy. Zmiešame cukor, víno, jablčnú šťavu, ocot, zmes nalejeme na kapustu. Na noc uložíme na chladné miesto. Stehná umyjeme pod tečúcou vodou, potrieme soľou, mletým čiernym korením, poprášime hladkou múkou. Ošúpanú cibuľu nakrájame na štvrtky. V hrnci rozpustíme masť, stehná na strednom ohni opečieme z oboch strán dohneda. Pridáme cibuľu, krátko opečieme. K stehnám pridáme 1/2 vývaru, prikryté dusíme v rúre pri 200 °C 30 min. Marinádu z kapusty precedíme do misy. Ošúpanú cibuľu nakrájame na tenké plátky, umyté jablko zbavené jadrovníka nakrájame na plátky. Na husacej masti opražíme cibuľu, jablko, pridáme kapustu, zahrievame 3 min. Prilejeme marinádu, pridáme vrecúško s korením. Prikryjeme a za častého miešania pomaly varíme, podľa potreby podlejeme vodou. Vyberieme vrecúško, kapustu osolíme, okoreníme. Z múky, masla urobíme múčne maslo. PL pozbierame tuk so šťavy, prilejeme zvyšný vývar, privedieme do varu. Omáčku zahustíme múčnym maslom, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.

 


AdSense