Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny : hus 2 - 3 kg, 300 g jabĺk, 20 g hladkej múky, 1,2 kg hlávkovej kapusty, 1 väčšia cibuľa, 50 g bravčovej masti, 20 g hladkej múky, 200 ml bieleho vína, voda, 1 ČL rasce, ocot, 1 g muškátového orieška, bobkový list, soľ.

Lokše - suroviny: 3 kg zemiakov, 1 g muškátového orieška, 2 vajcia, 150 g hladkej múky, 30 g soli

Postup: Očistenú hus osolíme, 1 deň necháme odstáť na chladnom mieste. Na druhý deň ju zvnútra vysypeme rascou, vložíme 3 jablká. Do hlbokého pekáč nalejeme 200 - 300 ml vody, hus položíme hruďou dolu, zakryjeme, dáme piecť - elektrická rúra 200, teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň 4, čas pečenia 3 - 4 h. Vypečený tuk zlejeme, často podlievame, Ku koncu pekáč odkryjeme, hus otočíme, ešte pečieme. Zvyšok tuku v pekáči zaprášime múkou, zalejeme vlažnou vodou, necháme variť, až zhustne.

Kapusta: Očistenú nastrúhanú kapustu osolíme, do hrnca dáme bravčovú masť, kryštálový cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme. Vložíme kapustu, rascu, bobkový list, ocot, spolu dusíme 40 m.

Lokše: V šupke uvarené zemiaky pretlačíme cez sito, pridáme soľ, nastrúhaný muškátový oriešok, 2 vajcia, hladkú múku, premiešame. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 70 g kúsky, vyvaľkáme ich do tvaru guľatých placiek hrubých 2 mm.

 


AdSense