Klefiko - grécka špecialita z jahňaciny

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 800 g jahňacieho mäsa (môže byť aj s kosťou), 4 - 5 strúčikov cesnaku, 5 PL olivového oleja, soľ, oregano, tymián, 4 stredne veľké mrkvy, 4 veľké zemiaky, petržlenová vňať, 200 g feta syru, alobal alebo papier na pečenie

Postup: Jahňacie mäso nakrájame na väčšie kusy asi 2 x 3 cm, osolíme, pridáme oregano, tymián, pretlačený cesnak, polejeme olivovým olejom a dobre premiešame. Mrkvu očistíme a nakrájame na široké prúžky (rezance). Zemiaky očistíme a nakrájame na mesiačiky. Fóliu na pečenie rozprestrieme a na jej stred poukladáme napácované mäso, ktoré sme premiešali s hrubo nastrúhanou fetou. Takto pripravené mäso z jednej strany obložíme zemiakmi, z druhej mrkvou. Celé to ešte raz posolíme a posypeme petržlenovou vňaťou. Fóliu pevne uzavrieme, aby šťava nevytekala, zvrchu urobíme pár otvorov, aby unikala para. Takto pripravený balíček dáme piecť (asi 30 - 60 m). Hotové konzumujeme priamo z balíčka. Možno ešte pokvapkať šťavou z limetky. Mäso treba piecť pomaly, aby získalo chuť po ingredienciách. Namiesto alobalu môžeme použiť zapekaciu misku a cesto (225 g hladkej múky, 2 šálky studenej vody). Mäso zo všetkými surovinami vložíme do zapekacej misy. Okraje misy navlhčíme vodou, všetko prikryjeme rozváľaným cestom, aby bola misa celá uzavretá.

 


AdSense