Jadranská jahňacina

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 porcií): 600 g vykosteného jahňacieho mäsa (pliecka, stehna, krkovičky/, 1 kg paradajok, 1 bobkový list, 1 strúčik prelisovaného cesnaku, 350 g zemiakov, 1/4 ČL škorice, 1 PL pomletých orechov, 4 PL červeného vína, 1 baklažán, 6 cukiet, 120 g hríbov, 4 PL kapár, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Umyté, osušené mäso nakrájame na väčšie kúsky. Nahrubo nasekáme paradajky, cibuľu, zemiaky, baklažán, cukety, hríby. Mäso dáme do hlbšieho hrnca (okrem baklažánu, cukiet/, pridáme hríby, bobkový list, cesnak, škoricu, pomleté orechy, korenie, soľ. Prilejeme víno, premiešame. Ak použijheme čerstvé paradajky, dolejeme asi 300 ml vody. Prikryjeme, v mierne predhriatej rúre pečieme 15 m. Elektrická rúra, 200, teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň 3 - 4, celkový čas pečenia 1h 45 m. Skontrolujeme množstvo výpeku, podľa potreby podlejeme vodou. Ďalšiu h pečieme v rúre bez pokrievky, kontrolujeme, či sú zemiaky ponorené vo vode. Pridáme baklažán, cukety, kapary, pečieme ešte 30 m. Z povrchu zberáme tuk, pred podávaním vyberieme bobkový list. Podávame s cestovinami alebo s ryžou ochutenou karí korením a zmiešanou so sterilizovaným hráškom.

 


AdSense