Dubákový perkelt s gnoochi

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 porcie): 600 g čerstvých alebo mrazených dubákov, olej, 1 väčšia cibuľa, 2 dl mlieka, 2 dl šľahačkovej smotany, 2 PL kyslej smotany, sladká mletá paprika, štipka mletej rasce, 50 g masla, 2 bobkové listy, 600 g chladených cestovín gnochi

Postup: Očistené dubáky nakrájame na väčšie kusy, opražíme na cibuľke. Pridáme mletú papriku, mletú rascu, soľ, bobkové listy, podlejeme vývarom alebo vodou. Dusíme 15 m, zahustíme múkou rozmiešanou v sladkej smotane a 10 m povaríme. Ochutíme soľou, korením, kyslou smotanou, nakoniec zjemníme kúskom masla. Gnochi uvaríme v osolenej vode, scedíme, pomastíme maslom. Môžeme použiť aj kozáky alebo suchohríby.

 


AdSense