Vegetariánska pochútka

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 porcií): 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 4 PL paradajkového pretlaku, 1 malý pohár leča, 400 g uvarenej šošovice, 2 PL cukru, 2 Pl oleja, 200 g cestovín rúrok, 70 g tvrdého syra, 4 PL strúhanky. soľ, oregano, petržlenová vňať alebo mladý pór na ozdobu)

Postup: Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistený posekaný cesnak, paradajkový pretlak, lečo, uvarenú šošovicu, cukor, soľ, privedieme do varu. Zmiernime plameň, za stáleho miešania dusíme 15 m, až zmes zhustne, dochutíme oreganom. Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu na obale, scedíme, zmiešame s pripravenou omáčkou. Zmes preložíme do vymasteného pekáča alebo zapekacej misy, posypeme strúhaným syrom, strúhankou, zapečieme do zlatista. Elektrická rúra 180, teplovzdušná 160 °C, plynová stupeň 3, čas pečenia 20 - 25 m. Zapečenú zmes ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou alebo kolieskami póru. Podávame so zeleninovým alebo hlávkovým šalátom.

 


AdSense