Kapustníky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 1 hlávka kapusty, 0,3 l mlieka, 3 žĺtky, 0,5 kg múky,1 KL cukru, čierne korenie, 3 dkg droždia, 100 g masla či masti.

Postup: Kapustu nakrájame  na slížiky, na masle podusíme domäkka, dochutíme  čiernym  korením,  soľou. Cesto  pripravíme  z  kvásku (mlieko,  cukor,  múka,  droždie  žĺtok,  trochu soli).

Cesto je dobre vypracované,  keď  sa nelepí  na misu. Po  vykysnutí 45 m  z neho tvarujeme 10  cm široké placky, na ktoré dáme kôpky kapusty, zakryjeme  druhou  plackou,  okraje  dobre pritlačíme. Kapustníky dáme na vymastený plech chvíľu kysnúť, potom upečieme na miernom ohni, aby boli červené možno ich v polovici pečenie otočiť. Pred dopečením ich pomastíme.

 


AdSense