Cukiny na taliansky spôsob

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 4 väčšie cukiny, 2 PL oleja, 1 väčšie pokrájaná cibuľa, 2 plátky prerastenej slaniny, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 250 g mletého bravčového alebo teľacieho mäsa, 1 1/2 hrnčeka uvarenej ryže, 1 hrnček paradajkového pretlaku, 1 ČL zmesi sušeného korenia (šalvia, bazalka/, 1/2 ČL čili korenia, 2 PL strúhaného parmezánu.

Postup: Rúru predhrejeme na 180 °C, pekáč vymastíme maslom alebo olejom, cukinu rozpolíme po dĺžke, vydlabeme dužinu, ktorú pokrájame na kúsky. V panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, slaninu, cesnak. Zmes vyprážame na miernom ohni 3 min. dozlatista. Pridáme mleté mäso a miešame na silnom ohni 4 min., až mäso zhnedne a odparí sa všetka tekutina. Hrčky roztláčame vidličkou. Pridáme ryžu, paradajkový pretlak, čili, dužinu z cukín. Miešame na miernom ohni 1 min. Plnkou naplníme cukiny, posypeme strúhaným syrom, dáme zapiecť asi na 30 min., až cukiny zmäknú.

 


AdSense