Pečené kačacie stehná plnené orechmi

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 8 kusov kačacích stehien, 100 g kačacích pŕs bez kosti, 1 žemľa. 1 vajce, 60 g mletých vlašských orechov, 8 tenkých plátkov prerastenej slaniny, soľ, čierne korenie podľa chuti

Zemiakové pagáčiky: 500 g varených zemiakov, 50 g cibule, 50 g hladkej múky, 1 vajce, 80 g rastlinného oleja, soľ

Omáčka: černicový kompót - jeden a pol fľašky 375 g. cukor podľa chuti, 3 borievky, 100 g červeného vína, pomarančová kôra, 1 lyžica pomarančovej šťavy, 15 g hladkej múky

Postup: Kačacie stehná opracujeme, nadbytočný tuk odstránime a pokrájame na malé kocky. Nasolené stehná necháme v chladničke odležať 2 hodiny. Vykostené kačacie prsia spolu so žemľou namočenou v mlieku najemno pomelieme. Zmiešame s vajcom a mletými orechmi, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Stehná pod kožou naplníme orechovou masou a obalíme plátkom slaniny. Slaninu zopneme špáradlom. Tuk zo stehien vysmažíme a použijeme na pečenie stehien v rúre na plechu. Stehná pečieme pri teplote 220 °C za občasného podlievania a otáčania asi 3O - 35 minút, Varené zemiaky pretlačíme, pridáme na oleji osmaženú nadrobno nakrájanú cibuľu, múku a vajce. Osolíme a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na doske na hrúbku asi 1,5 cm. Formičkou vykrajujeme kolieska s priemerom asi 5 cm a opečieme ich na malom množstve oleja. Sterilizované černice povaríme s rozdrvenými borievkami (asi 3 minúty/, v prípade potreby mierne dosladíme. Prelisujeme cez sito, nerozmixujeme. Vo víne dohladka rozmiešame múku, pridáme k prelisovanému ovocnému základu a povaríme do primeraného zahustenia. Nakoniec pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a konzistenciu omáčky doladíme pomarančovou šťavou. Na osobu servírujeme 2 kačacie stehná spolu so zemiakovými pagáčikmi a černicovou omáčkou. Zdobíme ľubovoľne, najlepšie zeleninou alebo ovocím.

 


AdSense