Údené kačacie prsia s kávovou omáčkou a rukolou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: (4 porcie): 2 údené kačacie prsia (Delicious), 20 - 30 g mletej kávy, kávový likér podľa chuti, kryštálový cukor, štipka soli, 100 ml mlieka, 150 ml šľahačkovej smotany, Solamyl, maslo na zjemnenie, kávové zrná na ozdobu, rukola (nemusí byť)

Postup: Kožu na kačacích prsiach narežeme do šachovnice a dáme na 15 - 20 minút zapiecť alebo do grilu. Necháme vychladnúť a nakrájame na tenké plátky. V kastróliku uvaríme silný kávový odvar, precedíme cez obrúsok a necháme znovu zovrieť. Pridáme štipku soli, cukor a zahustíme Solamylom rozmiešaným vo vode. Prilejeme mlieko, zjemníme smotanou a kúskom masla. Hotovú omáčku ochutíme kávovým likérom. Nakrájané kačacie prsia podávame s teplou kávovou omáčkou a prípadne ozdobíme kávovými zrnami a rukolou. Kávovú omáčku môžeme ochutiť aj štipkou škorice. Omáčka má chutiť ako jemné zahustené kapucino.

 


AdSense