Kačacie chow mein

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

 

Suroviny (pre 4 osoby): 250 ml zeleninového vývaru, 250 g hrubých činskych rezancov, 4 plátky kačacích pŕs bez kože. 1 PL sójovej omáčky, 1 strúčik cesnaku, 3 cibuľky, 300 g miešanej zeleniny, 120 g mladých kukuričných kláskov, 2 PL omáčky hoisin, 2 PL kukuričnej múčky, 50 g fazuľových klíčkov

Postup: Cestoviny dáme do hlbokej misy, zalejeme vriacou vodou, prikryté necháme 6 minút odstáť. Z kačacích pŕs odstránime kožu a nakrájame na pásiky hrubé asi 1 cm a dlhé asi 7 cm. Mäso vložíme do menšej misky a primiešame 1 PL sójovej omáčky. Očistený cesnak nakrájame nadrobno, umyté cibuľky nakrájame na kolieska a odložíme nabok. Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na hranolčeky dlhé asi ako zápalka. Rezance scedíme. V panvici zohrejeme polovicu oleja, pridáme kačacie kúsky a opekáme 5 minút. Potom ich preložíme na tanier a zakryjeme alobalom. Zvyšný olej zohrejeme na panvici, pridáme cesnak a cibuľku, nakrájanú zeleninu a pri ustavičnom miešaní opekáme 30 sekúnd. Mäso vrátime do panvice, pridáme omáčku hoisin s horúcim vývarom a niekoľko minút varíme. Kukuričnú múčku rozmiešame s 1 ČL vody, zmiešame s fazuľovými klíčkami a pridáme do panvice. Dusíme 2 minúty, potom pridáme rezance a zvyšnú sójovú omáčku. Dôkladne premiešame a podávame.

 


AdSense