Kačací rezeň s medom

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (2 osoby): 150 g dlhozrnnej ryže, soľ, bobkový list, 1 zelená paprika, 2 vykostené kačacie prsia s kožou, 1 pomaranč, 4 PL medu, 2 ČL sójovej omáčky

Postup: Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu na ryžu a gril rozpálime. Do kastróla s ryžou pridáme trochu soli, bobkový list a zalejeme vriacou vodou tak, aby bola asi 2,5 cm nad povrchom ryže. Necháme zovrieť a dusíme 15 minút. Papriku očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Na rovnako veľké kúsky nakrájame kačacie prsia aj s kožou a napichujeme ich striedavo s paprikou na dve grilovacie ihly. Pomaranč umyjeme, najemno nastrúhame kôru a v malej miske ju zmiešame s medom a sójovou omáčkou. Ihly dáme na gril, potrieme ich omáčkou a grilujeme z každej strany 5 minút. Zvyšnú omáčku zohrejeme, ryžu scedíme, odstránime bobkový list a podávame k mäsu.