Kačací steak na teplom hubovom šaláte

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 4 kačacie prsia s kožou, soľ, mleté čierne korenie, rasca, 120 g hlivy ustricovej, 40 g sušených húb shitake, 1 pór, 1 fenikel, 2 ks jarnej cibuľky, 2 čili papričky, olivový olej, vegeta, 8 sterilizovaných artičok, 8 cherry paradajok, čerstvý tymian

Postup: Kožu na kačacích prsiach narežeme v tvaru šachovnice, Osolíme, okoreníme, posypeme rascou. Necháme odležať a potom upečieme v rozohriatej rúre dozlata. Huby shitake namočíme v teplej vode a necháme napučať. Potom, scedíme a nakrájame na rezančeky. Tak isto nakrájame umytú hlivu, pór a jarnú cibuľku. Fenikel očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na olivovom oleji restujeme hlivu a shitake takmer do chrumkava. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu, fenikel čili papričky a vegetu. Restujeme asi 10 minút a pridáme nakrájaný pórik, cibuľku a nasekaný tymian. Takto pripravený hubový šalát necháme odstáť v teple, aby sa všetky chute spojili. Artičoky a paradajky rozkrojíme na polovice a opečieme na grile alebo na teflónovej panvici. Kačací steak položíme na hubový šalát a obložíme artičokami a paradajkami. Šalát by mal byť chrumkavý, nie príliš mäkký a rozvarený.

 


AdSense