Fašiangová kačica

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 porcií): 1 kačica (2,5 - 3 kg/,300 - 500 g hydinových pŕs alebo vykosteného bravčového karé, 150 g kačacej pečene, 3 žemle, 250 ml mlieka, 1 vajce, 1 žĺtok, 60 g masla, 50 g kapie, 80 g sterilizovaného hrášku, muškátový oriešok, petržlenová vňať, rasca, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Kačicu očistíme a opatrne vykostíme, aby sa neporušila koža. Začneme rezať pozdĺž prsnej kosti, na oboch stranách stehien necháme len posledné kosti, aby kačica držala tvar. Krídla a stehná necháme vcelku. Kačicu rozložíme, vnútro nasolíme, nakoreníme a vystelieme naklepanými plátkami hydinových pŕs alebo bravčového karé. Maslo vymiešame s 2 žĺtkami a so soľou, pridáme sneh vyšľahaný z 1 bielka. Žemle nakrájame na kocky, pokropíme mliekom, pridáme nadrobno pokrájanú pečeň a zmiešame s vajíčkovou zmesou. Podľa chuti pridáme postrúhaný muškátový oriešok, posekanú petržlenovú vňať, rascu, sterilizovaný hrášok a na malé kúsky nakrájanú kapiu. Plnku rozložíme do vnútra kačice. Kačicu uzavrieme pomocou špajdlí alebo zašijeme, preložíme do hlbšieho pekáča a dáme piecť. Elektrická rúra 190, teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň, čas pečenia 80 minút. Hotovú kačicu pokrájame na plátky. Ako príloha je vhodná dusená kapusta, zemiaková alebo žemľová knedľa, prípadne lokše. Za studena podávame s chlebom a so zeleninou.

 


AdSense