Kačica s ostružinami

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 osoby): 4 vykostené kačacie prsia s kožou, 1/4 ČL čínskeho korenia, soľ, mleté čierne korenie, 5 PL ostružinového likéru, 5 PL červeného vína, kúsok škoricovej kôry, 1 hviezdička badiánu, 1 pomaranč, 300 g mrazených ostružín

Postup: Z kačacích pŕs odstránime tuk a kožu narežeme do kosoštvorca. Čínske korenie zmiešame so soľou a čiernym korením a zmes vtrieme do mäsa a kože. Do panvice dáme víno, likér, škoricu a badián. Pomaranč umyjeme, kôru nastrúhame do vínovej zmesi a necháme zovrieť. Na panvici opečieme prsia s kožou nadol, potom ich obrátime, opekáme ďalších 6 m. Ostružiny pridáme s 1/2 šťavy z pomaranča do vínovej zmesi, ktorú necháme zovrieť, ostružiny scedíme, odložíme nabok a omáčku ochutíme zvyšnou pomarančovou šťavou. Kačacie prsia podávame s ostružinami, poliate omáčkou.

 


AdSense