Grilovaná kačica po čínsky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 1 kačica, 1/4 hrnčeka sójovej omáčky, 1 PL ázijského sezamového oleja, 1 - 2 PL oleja na polievanie, 1 PL čínskeho korenia 5 vôní, 1 nadrobno pokrájaný a 1 roztlačený strúčik cesnaku, 1 kúsok čerstvého ďumbiera, 1 mladá cibuľka, čajová zmes na údenie

Postup: Z kačice vyberieme drobky, odstránime tuk z brušnej a krčnej dutiny, opláchneme, osušíme ju papierovými utierkami. Odstránime vidlicovú kosť.

Marináda: v miske zmiešame sójovú omáčku, med, 1 Pl oleja, čínske korenie, pokrájaný cesnak. Do brušnej a menšej krčnej dutiny vložíme ďumbier, cibuľu, roztlačený cesnak, 1 PL marinády. Kačicu zviažeme, položíme do plytkej misy a polejeme zvyšnou marinádou. Jemne popicháme kožu, dáme marinovať do chladničky najmenej na 6 h, najlepšie na 24 h, pričom ju niekoľkokrát otočíme. Gril vyhrejeme na vysokú teplotu. Ak používame drevené uhlie, doprostred položíme veľkú odkvapovú misu. Kačicu napichneme na ražeň, upevníme na otočný mechanizmus a zapneme motorček. Grilujeme 1 1/2 až 2 h, až koža stmavne na zlato-hnedo a mäso je mäkké. Kačicu polievame olejom každých 15 min. Ak používame gril na drevené uhlie, pridáme po hodine 18 čerstvých uhlíkov. Či je kačica dopečená zistíme teplomerom (90 °C). Ak nemáme otočný ražeň, grilujeme kačicu nepriamym spôsobom. Treba pod ňu dať veľkú odkvapovú misu. Kačica sa takto prepečie za 2 - 2,5 h.

 


AdSense