Pečená kačica s mandľovou plnkou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: kačica, rožky, mlieko, ošúpané, opečené mandle, opečená cibuľka, 2 - 3 vajcia, soľ, korenie, muškátový oriešok, petržlenová vňať

Plnka: nakrájané rožky zmiešame s trochou mlieka, do zmesi pridáme opečené mandle, vajcia, dochutíme soľou, korením štipkou muškátového orieška, nasekanou vňaťou. Plnku natlačíme do vnútra kačice a pečieme. Okolo kačice môžeme naukladať jabĺčka a pomaranče. Keď sa kačica dopečie zlejeme výpek do kastróla, povaríme, zredukujeme, preleje ním porcie. Príloha je mandľová plnka.

Postup: Kačicu deň pred pečením nasolíme, necháme v chlade odležať. Nasolenú kačicu alebo hus druhý deň opláchneme, pečieme pomaly, stále podlievame výpekom. Vypečenú masť treba hneď odoberať - zlievať. Hus sa môže deň vopred namočiť aj do mlieka.

Červená kapusta: na husacej alebo kačacej masti, ktorá sa vypiekla sa opraží cibuľka, pridá sa cukor, nechá sa skaramelizovať, pridá sa jemno nakrájaná kapusta, dochutí bobkovým listom, novým korením, rascou, trochou soli, ku koncu pridať sa pridá 1 dl červeného vína, dodá peknú farbu. Dochutiť možno aj octom, až na záver, ináč kapusta stratí farbu. Vôňu možno zlepšiť klinčekmi.

 


AdSense