Pečená kačica s dusenou červenou kapustou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 4 kačacie prsia, stehná a pod. soľ, mleté čierne korenie, 4 jablká, 1 stredne veľká červená kapusta, 4 PL kryštálového cukru, celám rasca, mletá rasca, 2 cibule, bobkový list, čerstvý rozmarín, 6 dl červeného vína

Postup: Kačacie prsia na koži priečne narežeme, osolíme, okoreníme, posypeme celou rascou, dáme piecť do rozohriatej pece do mäkka. Jablká umyjeme, zrežeme vršok, vydlabeme dužinu, naplníme ich červenou kapustou, ktorú sme nakrájali na jemné rezance, orestovali na cibuľke s karamelom z cukru, okorenili bobkovým listom, rascou, korením. Pridáme trošku octu, podlejeme červeným vínom, až je mäkká, ochutíme podľa potreby cukrom, octom, soľou. Jablká prikryjeme vrškom, dáme piecť pod gril. Na tanier kladieme upečené kačacie mäso, grilované jabĺčko s kapustou, prelejeme šťavou a podávame so slaninovou knedľou. Šťava sa dá pripraviť aj z výpeku zaprášením hladkou múkou, zaliatym vodou alebo vývarom a prevarením.

 


AdSense