Kačica na lesnícky spôsob

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): kačica 2,5 kg, 1 cibuľa, 30 g sušených húb, 100 ml bieleho vína, 10 g hladkej múky, 0,2l smotany na varenie, 1 PL mletého zázvoru, 5 zrniek jalovca (borievka), celé čierne korenie, soľ

Postup: Umytú očistenú kačicu zvnútra, zvonku osolíme, okoreníme zázvorom, nahrubo pomletým čiernym korením. Vložíme do pekáča, pridáme pokrájanú cibuľu, 5 zrniek borievok, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom, pečieme (elektrická rúra 200 °C, teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň 4) 90 - 120 min. Počas pečenia podľa potreby dolievame teplou vodou, výpekom. Keď kačica začne mäknúť, pridáme namočené huby, prilejeme víno. Upečenú kačicu vyberieme, šťavu zaprášime múkou, prilejeme smotanu, rozmiešame, povaríme. Kačicu naporcujeme, podávame poliatu šťavou s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou knedľou, brusnicovým kompótom.

 


AdSense