Plnená kačica s vínovou omáčkou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 1 kačica, soľ, mleté čierne korenie, 4 menšie červené jablká, 200 g sušených sliviek, 150 ml červeného vína (najlepšie portského), 2 - 3 PL Maizeny, špáradlá, kuchynská niť, špáradlá

Postup: Umytú, osušenú kačicu zvnútra osolíme, okoreníme. Umyté jablká prekryjeme na štvrtiny, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na kúsky Kačicu naplníme jablkami, nakrájanými sušenými slivkami, otvor upevníme špáradlom, zašijeme, dáme n pekáč. Ošúpanú cibuľu nakrájame, dáme ku kačici. Pečieme pri 200 st 1,5 občas podlejeme vodou, polejeme výpekom. V 8 PL vody rozpustíme 1 ČL soli, kačicu po 1 H pečeni potrieme slanou vodou. Upečenú kačicu vyberieme z pekáč, prikryjeme Alobalom. Výpek precedíme. Hustý výpek na dme pekáča rozriedime vínom, precedíme. Precedenú omáčku necháme opäť prevrieť, zahustíme Maizenou rozmiešanou v troške vody, necháme prevrieť a chvíľu pobublávať, dochutíme. Kačicu nakrájame, podávame s omáčkou, opekanými zemiakmi alebo chlebom.

 


AdSense