Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 600 g kuracích pŕs, 80 g hladkej múky, 25 g Solamylu, 3 vajcia, 100 g cibule, 200 g póru, 160 g kapie, 200 ml slepačieho vývaru alebo bujónu, soľ, olej

Zálievka: 150 ml bieleho suchého vína, 20 g kryštálového cukru, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica Solamylu

Postup: Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky, osolíme, poprášime múkou, Solamylom, pridáme vajcia a premiešame. Zmes necháme 10 - 15 minút odležať. V panvici zohrejeme olej, pridáme odležané mäso. Opatrne premiešame, aby sme oddelili jednotlivé kúsky od seba, krátko opražíme, vyberieme z oleja. Cibuľu posekáme nadrobno, pór na tenké kolieska a kapiu na jemné prúžky. Pokrájanú zeleninu vložíme do panvice s výpekom a orestujeme. K orestovanej zelenine pridáme mäso, podlejeme slepačím vývarom a krátko podusíme.

Vínová zálievka: cukor, lyžicu sójovej omáčky a lyžice Solamylu, rozpusteného v troške studenej vody, rozmiešame vo víne. Zmes nalejeme k mäkkému mäsu, premiešame a krátko povaríme, kým šťava mierne nezhustne. Podávame s dusenou ryžou a sezónnym šalátom.

 


AdSense