Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 1 kurča, 50 g masti, 2 cibule, 250 ml piva (svetlého), 500 ml hydinového vývaru, 20 g hrozienok, mleté čierne korenie, soľ, zelená petržlenová vňať, 200 g ryže, 1 P oleja

Postup: Kurča umyjeme, očistíme, rozporcujeme a osušíme papierovou utierkou. Mäso zo všetkých strán opečieme na rozohriatej masti. Ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme k mäsu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme do zlatista. Mäso podlejeme pivom a trochou hydinového vývaru. Pridáme hrozienka a udusíme domäkka. Prebratú umytú ryžu opražíme na oleji, osolíme, zalejeme hydinovým vývarom a prikrytú dusíme do mäkka. Udusenú ryžu naservírujeme na tanier, pridáme kurča, podlejeme mäsovou šťavou.

Ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.

 


AdSense