Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 1 kurča, 50 g údenej slaniny, 2 cibule, 10 strúčikov cesnaku, masť, rasca, soľ

Omáčka čili: 1 kyslá smotana, 2 PL čili omáčky, 2 ČL chrenu (môže byť aj konzervovaný)

Postup: Umyté, osušené kurča pokrájame na porcie a osolíme. Údenú slaninu pokrájame na kocky, opražíme. Potom pridáme 1 PL masti a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú necháme speniť. Do tohto základu vložíme porcie kurčaťa, posypeme rascou, pridáme pretlačený cesnak, podlejeme vodou, pomaly dusíme. Polomäkké kurča preložíme do pekáča aj so šťavou, ktorá sa vytvorila pri dusení, v horúcej rúre odkryté dopečieme dočervena. Elektrická rúra 195 - 200 teplovzdušná 175 °C, plynová stupeň 3 - 4. Čas pečenia 40 - 50 min.

Omáčka: Do kyslej smotany vmiešame 2 PL čili omáčky, 2 ČL chrenu a trochu výpeku z mäsa. Všetko spolu asi 5 minút povaríme. Podávame so zemiakmi, hráškovou ryžou a omáčkou. Môžeme k tomu podávať aj šalát, uhorky alebo broskyňový kompót.

 


AdSense