Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 1 kurča (2 kg), 15O g oravskej slaniny, niekoľko vetvičiek rozmarínu alebo tymianu, 2 bobkové listy, voda na podliatie, mleté čierne korenie, soľ

Plnka: 250 g jedlých gaštanov, 150 g mletého bravčového mäsa, 2 cibule, 100 g strúhanky, 50 g masla, 1 ČL muškátového orieška, 1 ČL mletého, nového korenia, soľ

Postup: Kurča umyjeme, osušíme, zvonku i zvnútra osolíme a okoreníme. Na plnku vo vode uvaríme gaštany domäkka, olúpeme ich a nasekáme nadrobno. Na masle speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a opekáme asi 8 minút. Odstavíme z ohňa, pridáme nasekané gaštany, prisypeme strúhanku, osolíme, ochutíme muškátovým orieškom a novým korením, premiešame a necháme vychladnúť. Vychladnutou plnkou naplníme kurča a prsiami dole ho dáme do pekáča. Obložíme rozmarínom, tymiánom, bobkovým listom, oravskou slaninou nakrájanou na plátky, podlejeme vodou a pečieme asi 1,5 hod. v rúre vyhriatej na 200 °C. Počas pečenia podľa potreby podlievame plnkou a každých 10 minút potierame výpekom. Zhruba 15 minút pred dopečením obrátime prsiami hore a dopečieme.

 


AdSense