Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 4 celé kuracie stehná, 2 dvojité kuracie prsia, 3 červené feferónky, 1 strúčik cesnaku, 12 šalviových listov, 5 PL oleja, 3 PL citrónovej šťavy

Marináda: 300 g baklažánov, 700 g rajčiakov, 80 g čiernych olív 1 žltá paprika, 1 cibuľa, 2 zelerové stonky, 1 PL kapár, 1 Pl olivového oleja, 3 PL bieleho octu, 1 ČL cukru

Postup: Zeleninu umyjeme, očistíme a pokrájame. Paradajky aj olúpeme, baklažány posypeme lyžičkou soli a necháme asi 20 minút odležať. Zatiaľ pripravíme mäso - kuracie stehná v kĺbe rozrežeme na dolné a horné stehná, pod kožu stehien vsunieme cesnak, šalviu a pásiky feferónky. Stehná aj prsia osolíme a okoreníme, potom poukladáme na plech kožou nahor. V miske zatiaľ zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a posekané feferónky. Touto marinádou zalejeme pripravené mäso a necháme asi hodinu stáť. Plech vložíme do predhriatej rúr na 220 °C a pečieme asi 45 minút a potom ešte 5 minút grilujeme. V hrnci na olivovom oleji krátko opečieme baklažány, pridáme cibuľu, zeler, papriku a polovicu rajčiakov. Ochutíme octom, cukrom a čiernym korením. Prikryjeme a dusíme 8 minút. Nakoniec pridáme kapary, olivy, zvyšné rajčiaky, krátko zohrejme, osolíme a okoreníme.

 


AdSense