Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 4 rezne z kuracích pŕs, 150 g sušených sliviek, 150 g sušených marhúľ, 4 PL medu, 30 g tekvicových jadierok, 30 g pistácií, 30 g orieškov v mede, 4 celé zelené jablká, 30 g slnečnicových semienok, soľ, mleté čili, olivový olej

Čatní: 2 PL medu, 3 dl polosuchého bieleho vína, 1 zväzok anglického zeleru, 2 PL masla

Na ozdobenie: jedlé kvety, grilované plátky citróna

Postup: Kuracie prsia nakrájame (metódou otvoreného rezu) na rezne a trochu ich naklepeme, aby boli vláčne. Osolíme, okoreníme čili korením a naplníme sušeným ovocím nakrájaným nadrobno. Urobíme z nich závitky a začneme ich grilovať na predhritaom grile. Jablká zbavíme jadierok, nakrájame na plátky a položíme ich ku kuracím závitkom. V hliníkovej tácke s okrajom, alebo miske vedľa kuracieho mäsa pripravíme čatní. Bielke víno zmiešame s medom a uvedieme do varu. Pridáme anglický zeler nakrájaný na tenké plátky, necháme rozvariť. Potom pridáme maslo, ktoré zmes zahustí. Ugrilované kuracie prsia potrieme po boch stranách medom a obalíme ich jadierkami rozdrvenými v oleji. Potom mäso rozkrájame. Rozkrájané závitky umiestnime na tanier na pečené jablká a ako prílohu podávame čatní. Nakoniec ozdobíme grilovanými plátkami citróna a jedlými kvetmi.

 

 


AdSense