Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (8 porcií): 8 ks kuracích pŕs, 8 kuracích stehien, 3 strúčiky cesnaku, šťava z 1 citróna, 140 ml oleja, soľ, mleté čierne korenie, 2 zemiaky, 1 citrón, 10 ks zelených olív, 80 g vlašských orechov.

Postup: Rúru predhrejeme na 200 °C. Mäso umyjeme, očistíme, osušíme. Cesnak ošúpeme, pretlačíme, premiešame s citrónovou šťavou, 100 ml oleja, soľou, korením, polejeme kuracie mäso, prikryjeme, na hodinu odložíme do chladničky z času na čas prevrátime na druhú stranu. Zemiaky umyjeme, ošúpeme a vodorovne prerežeme, potrieme zvyšným olejom, okoreníme a osolíme. Reznou stranou položíme na plech, pridáme mäso, pod horúcou vodou omytý citrón nakrájaný na osminky, olivy a orechy. Všetko zalejeme olejovým nálevom. Vložíme do predhriatej rúry, pečieme, asi 45 m.

 


AdSense