Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 1 kurča (aspon 1 kg),150 g mrkvy, 100 g zeleru, 100 g póru, 100 g sterilizovaného hrášku, 2 vaječné bielky, 1 vajce

Postup: Kurča očistíme, umyjeme, rozštvrtíme, dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme. Pridáme očistenú a umytú zeleninu a varíme asi 1 hod. Keď je mäso mäkké, necháme ho vo vývare vychladnúť. Potom ho vyberieme, vykostíme a nadrobno nakrájame. Do vlažného vývaru dáme vodu a ušľahané bielky, precedíme. Dno šálky alebo inej formy zalejeme tenkou vrstvou vývaru, do ktorého dáme trochu petržlenovej vňate. Keď stuhne poukladáme naň hrášok, plátky vajca uvareného natvrdo, petržlenovú vňať, posekané kuracie mäso. Opatrne zalejeme zvyškom rôsolu, odložíme na chladné miesto.

Vychladnutý rôsol môžeme vyklopiť na misu a ozdobiť alebo podávať s nakrájanou cibuľou, octom a čerstvým chlebom.

 


AdSense