Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (3 - 4 porcie): 1 pohár omáčky Uncle Bens mexicana, 500 - 600 g kuracích pŕs, 40 ml citrónovej šťavy, štipka práškového čili alebo kayenského korenia, 2 - 3 rozdrvené strúčiky cesnaku, 15 - 20 ml rastlinného oleja, 120 ml kyslej smotany, 1/2 hlávkového šalátu, 2 - 3 kusy mrazených kukuričných placiek l5 cm, trochu čerstvého koriandra natrhaného na kúsky, 1/2 citróna rozkrojeného na 3 - 4 kúsky.

Postup: Rozmiešame citrónovú šťavu, čili a cesnak. Marinádou zalejeme kuracie prsia a necháme ich asi 2 hod. odležať. Na väčšom množstve tuku osmažíme do chrumkava tortily, odložíme bokom a nakrájame na štvrtiny. Ohrejeme rošt ľahko potretý olejom a opečieme kuracie prsia z obidvoch strán (alebo posypeme múkou a opečieme na panvici). Prsia položíme na misku, ozdobíme šalátom a tortilami. Mäso polejeme omáčkou, navrch dáme kyslú smotanu. Posypeme koriandrom a ozdobíme dielkami citróna.

Podávame s ryžou.

 


AdSense