Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 4 kuracie stehná, 200 g údenej slaniny, 2 žemle, petržlenová vňať, tymián, 2 vajcia, 0,5 dl mlieka, olej, 100 g cibule, 400 g varených zemiakov, 400 g čerstvých šampiňónov, mleté čierne korenie, 1 menší brusnicový kompót, 1 dl červeného vína

Postup: Kuracie stehná vykostíme (necháme len kĺb na konci) a naplníme plnkou zo žemlí, korenia vajec. šampiňónov a mlieka. Upravíme do pôvodného stavu a zabalíme do 3 - 4 plátkov slaniny. Pečieme za stáleho polievania výpekom do zlatista. Na panvici orestujeme na troške oleja nadrobno nakrájanú cibuľu a ostatné šampiňóny nakrájané na kocky. Pridáme nasekanú petržlenovou vňať a ochutíme soľou. V kastróliku rozvaríme brusnicový kompót s vínom. Upečené stehno nakrájame na plátky a uložíme s restovanými zemiakmi na tanier, prelejeme výpekom a brusnicovou omáčkou. Najlepšie sa naplnené stehná opekajú zabalené v alobale.

 


AdSense