Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 4 kuracie stehná, 600 g kyslej kapusty, 600 g zemiakov, 150 g údenej slaniny, 6 plátkov oravskej slaniny, 500 ml smotany na šľahanie, 4 strúčiky cesnaku, 200 g sterilizovaných šampiňónov alebo čerstvých hríbov, 1 veľká cibuľa, rasca, soľ, olej, mletá červená paprika a čierne korenie

Postup: Údenú slaninu pokrájame na drobné kocky, opražíme, vyberieme. Na vyškvarenom tuku orestujeme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme scedené pokrájané šampiňóny, podusíme. Všetko vyberieme, premiešame s opraženou slaninou. Stená rozdelíme na horné a dolné, opečieme na oleji, posypeme mletou paprikou, korením, osolíme, pridáme pretlačený cesnak. Mäso podlejeme troškou vody, pod pokrievkou dusíme domäkka.

Kapustu uvaríme vo vode, necháme odkvapkať. Očistené zemiaky pokrájame na tenké plátky. Dno ohňovzdornej misy vyložíme plátkami oravskej slaniny, na ne dáme zemiaky, osolíme, posypeme rascou. Na zemiaky rozložíme kapustu, navrch dáme stehná. Výpek zo slaniny zohrejeme, dáme doň cibuľovo - hubovú zmes, prilejeme smotanu, prehrejeme a podľa chuti osolíme. Zmesou zalejeme mäso, misu vložíme do vyhriatej rúry (elektrická 190, teplovzdušná 190 °C, plynová stupeň 3, čas pečenia 30 minút).

 


AdSense