Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 200 g sušených sliviek, 1 kg vykosteného kuracieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, horčica, ovocný ocot, 2 cibule, strúčik cesnaku, vajce, 3 PL oleja, 125 ml červeného vína, 150 ml kyslej smotany, 1 - 2 stonky medovky, 4 PL strúhanky

Postup: Sušené slivky prelejeme vriacou vodou, máčame 1/4 hod. Mäso na roládu rozložíme na pracovnú dosku tak aby sa nedelilo. po celej ploche osolíme, okoreníme, pokvapkáme octom, potrieme slabšou vrstvou horčice. Slivky zlejeme, vykôstkujeme nakrájame na menšie kúsky. Cesnak, cibuľu nasekáme, lístky medovky nakrájame nadrobno. Všetko zmiešame, pridáme strúhanku, vajce. Zmes rozotrieme na mäso, zvinieme ho, previažeme niťou.

V pekáči rozpálime olej, roládu v ňom opečieme, podlejeme vodou a 30 min. pečieme. Občas prelejeme vypečenou šťavou. Mäso z pekáča vyberieme, do šťavy prilejeme víno, primiešame smotanu. Necháme prejsť varom, prípadne dochutíme.

Podávame s opekanými zemiakmi.

 


AdSense