Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: múka, kurča 1,5 kg, soľ, čierne korenie, 1/2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 PL masla alebo margarínu, 75 g čerstvých omrviniek z bieleho chleba alebo strúhanky, 2 PL najemno nasekaného petržlenu, 4 PL majonézy, 2 ČL dijonskej horčice

Postup: Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, kurča naporciujeme, osolíme, okoreníme, vložíme do misy kožou nadol, pečieme na grile alebo v rúre pri 200 °C. V polovici pečenia, kurča otočíme. Ošúpanú, najemno nasekanú cibuľu a cesnak dusíme na panvici 5 min., pridáme strúhanku, petržlen, odstavíme. V šálke zmiešame majonézu s horčicou. Na ugrilované kúsky kurčaťa rozdelíme majonézu, posypeme petržlenovou vňaťou, grilujeme až sa vytvorí kôrka.

 


AdSense