Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 4 kuracie stehná, 2 kuracie prsia, 2 cibule, 1 paprika, 1 paradajka, 1 strúčik cesnaku, 300 g tvarohových cestovín, 100 g údenej slaniny, 150 g tvarohu, 4 dl kyslej smotany, 1 dl oleja, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme na rozpálenom oleji, pridáme nakrájanú papriku, paradajku, nadrobno nasekaný cesnak, zaprášime červenou mletou paprikou, podlejeme vodou. Chutnú šťavu získame, ak tento základ necháme niekoľkokrát po sebe dôkladne vypražiť a zakaždým ho podlievame iba malým množstvom vody. Pridáme kuracie stehná, celé prsia, osolíme, dusíme až mäso zmäkne, vyberieme ho, precedíme šťavu, vrátime na sporák, zjemníme malým množstvom kyslej smotany. V slanej vode uvaríme cestoviny rozlámané na kúsky. Údenú slaninu nakrájame na malé kocky, osmažíme na panvici, pokiaľ nepustí vlastnú šťavu. Pridáme cestoviny, premiešame, posypeme rozdrobeným tvarohom, osolíme, okoreníme. Keď sa tvaroh začne mierne rozpúšťať vmiešame 3 dl kyslej smotany. Kura podávame s cestovinami zaliate malým množstvom kyslej smotany. Na zlepšenie možno uvariť v perkelte aj pečeň z kurčaťa. Nedať viac cibule, papriky, paprikáš by bol príliš sladký.

 


AdSense