Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (8 porcií): 8 kuracích pŕs, 160 g bylinkového masla, šťava z 1 citróna, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, 40 g hladkej múky, 2 vajcia, 50 ml mlieka, 100 g strúhanky, 300 g oleja, 40 g masla, soľ

Postup: Umyté kuracie prsia jemne narežeme, naklepeme, osolíme, potrieme maslom, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme vňaťou, zvinieme, zopneme špáradlom alebo oceľovou ihlicou. Prsia obalíme v múke, vajciach rozšľahaných v mlieku, v preosiatej strúhanke, vypražíme na na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Vyprážame zo začiatku prudko, potom stiahneme oheň, dusíme pod pokrievkou. Pri servírovaní odstránime špáradlá, mäso potrieme rozpusteným maslom.

Príloha: ryža alebo zemiaky.

 


AdSense