Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 porcií): 1 mladá sliepka alebo väčšie kurča, 250 g neochuteného gaštanového pyré, 150 g hydinových pečení, 250 g diétnych párkov, alebo točenej či inej diétnej salámy, 100 g húb, 3 PL pochúťkovej smotany, 80 g masla alebo rastlinné ho tuku, 2,5 dl hydinového vývaru, 1 dl portského vína alebo vermútu, 1 ČL škrobovej múčky - Solamylu, Maizeny, soľ, mleté čierne korenie

Postup: V mise zmiešame gaštanové pyré, posekané hydinové pečienky, roztlačené olúpané párky, nakrájané huby, smotanu, 40 g masla alebo rastlinného tuku, osolíme, okoreníme, vymiešame, naplníme sliepku, otvor zašijeme. Sliepku uložíme do pekáča, obložíme zvyšným maslom či tukom, podlejeme trochou teplej vody, pečieme pri 210 st 1, 1/2 h. Po upečení šťavu rozriedime vývarom, scedíme, zahustíme škrobovou múčkou rozšľahanou vo víne. Zohriatu omáčku podávame v osobitnej nádobe. Sliepku na mise ozdobíme celými glazovanými alebo dusenými gaštanmi (pozri Drobky) alebo hubami dusenými na masle.

 


AdSense