Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 osoby): 1 väčšie kurča, 3 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 šľahačková smotana, 1 PL zemiakového škrobu (Solamyl), po 2 guľky čierneho a nového korenia, 2 klinčeky, 1 bobkový list, kúsok celej škorice, cukor, 1 - 2 PL kečupu, soľ, olej, petržlenová vňať

Postup: Umyté kurča rozdelíme na 6.8 porcií, osolíme. V širšom hrnci rozohrejeme olej, vložíme kurča, zo všetkých strán opečieme, mierne podlejeme, prikryté dusíme takmer domäkka. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Polomäkké kurča odkryjeme, dopečieme dočervena. Opečené kúsky mäsa vyberieme, do výpeku pridáme očistenú na kolieska pokrájanú cibuľu, plátky cesnaku, korenie, podlejeme, dusíme 8 m, opäť trochu podlejeme, necháme prevariť varom. Škrob rozmiešame v smotane. Z cibuľového základu vyberieme bobkový list, korenie, škoricu, prilejme smotanu, premiešame, pridáme kečup, premiešame, krátko varíme, ochutíme soľou a troškou cukru. porcie mäsa dáme do omáčky, krátko podusíme. Podávame s ryžou alebo cestovinami, ozdobíme na tanieri vňaťou.

 


AdSense