Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 4 kuracie raamienka (kuracie prsíčka s kúskom krídelka), olej, mexické korenie, soľ, 100 g kryštálového cukru, 1 ananásový kompót, 1 dl bieleho vína, 2 - 3 lyžice bieleho vinného octu, 50 g sušených hrozienok, 2 citróny, 1 menší koreň čerstvého ďumbiera, 50 g kešu (nemusia byť strúhané), mandľové lupienky na ozdobu

Postup: Kuracie ramienka osolíme a potrieme zmesou mexického korenia a oleja. Necháme chvíľu marinovať pri izbovej teplote. V kastróliku rozpustíme cukor na svetlý karamel, pridáme sterilizovaný ananás, víno, ocot, hrozienka, citrónovú šťavu aj nastrúhanú kôru a očistený a nadrobno nasekaný ďumbier. Necháme variť minimálne 40 minút. Celú zmes odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu (dreň). Pridáme kešu oriešky. Hotové čatní nalejeme do zaváracích pohárov, zavrieme a dáme na 15 - 20 minút sterilizovať. Ku grilovaným ramienkam podávame studené častní a prípadne ozdobíme praženými mandľovými lupienkami. Po uvarení celé čatní nerozmixujeme, ale ponecháme aj celú kúsky ananásu a hrozienok. Čatní bude pôsobiť zaujímavejšie a exotickejšie.

 


AdSense