Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 1 kg zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 500 g kuracej alebo morčacej pečene, 80 g kryštálového cukru, 100 ml hydinového vývaru, 100 ml bieleho vína, 4 PL octu, 2 jablká, 50 ml sladkej smotany na varenie, 50 g masla, 2 PL hladkej múky, 50 ml oleja

Postup: Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Pečeň očistíme, podľa potreby nakrájame. Jablká umyjeme, ošúpeme, nakrájame na osminky, vyberieme jadrovník. V hrnci skaramelizujeme cukor, podlejeme hydinovým vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, vínom, octom, karamel necháme za stáleho miešania na minime rozpustiť, Jablká vmiešame do karamelovej omáčky. Zemiaky zlejeme, popučíme, pridáme maslo, po častiach vmiešame sladkú smotanu, dochutíme soľou. Pečeň obalíme v múke a opečieme z oboch strán na oleji. Osolíme a okoreníme. Podávame s pyré jablkami.

 


AdSense