Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 800 g morčacích pŕs, 1 lyžička soli, mleté čierne korenie, šalviové lístky, 1 lyžica hladkej múky, olej, víno madeira alebo portské

Plnka: 400 g bravčového výrezu, 2 žĺtky, 150 g varených gaštanov, 1 cibuľa. 1 lyžica masla, 150 g sendviča (žemle/, 1/2 lyžičky ďumbiera

Postup: Z očistených, vykostených, kože zbavených, umytých a osušených morčacích pŕs nakrájame tenké rezne s hmotnosťou 150 g na porciu. Rezne naklepeme natenko, osolíme, okoreníme, do stredu dáme plnku, mäso zvinieme a upevníme špáradlami. Naplnené rezne obalíme v múke a prudko opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán, vyberieme a vložíme do vhodnej nádoby. Pridáme olej z opekania, podlejeme časťou madeiry a pod pokrývkou dusíme do mäkka. Udusené, mäkké závitky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zalejeme vodou a zvyškom vína a povaríme. Dochutíme soľou, korením a precedíme na závitky.

Príprava plnky: Bravčový výrez najemno zomelieme spolu s navlhčeným olúpaným sendvičom, pridáme nakrájané varené gaštany, nadrobno nasekanú cibuľu, šalviu, žĺtky a maslo osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ďumbierom a dobre premiešame.

Vhodné prílohy: rôzne upravená ryža, varené zemiaky, dusený ružičkový kel, rozličné druhy zeleninových šalátov.

 


AdSense