Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 porcie): 600 g morčacích pŕs, soľ, čierne korenie, 3 staršie rožky, 2 - 3 vajcia, mlieko na zvlhčenie plnky, 50 g opražených mandľových lupienkov (drvených mandlí/, 50 g sušených hrozienok, 1 maslo (125 g/, petržlenová vňať, muškátový kvet, 4 polovice kompótových broskýň alebo 2 čerstvé broskyne, 80 g brusnicového kompótu, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 200 ml vývaru, 100 ml červeného vína, kryštálový cukor

Postup: Morčacie prsia narežeme na rezne a naklepeme na tenké plátky. Rožky nakrájame na kocky, dáme do misy a zvlhčíme troškou mlieka. Pridáme pražené mandle, napučané hrozienka, nasekanou petržlenovú vňať, vyšľahaný sneh z bielkov, muškátový kvet, soľ a trošku rozpusteného masla. Vypracujeme hmotu - plnku. Na každý plát mäsa dáme plnku a zrolujeme do rolády. Každý kus zabalíme do alobalu a konce zakončíme do tvaru salónky. Dáme piecť, alebo iba tak variť nad parou. Na masle speníme hladkú múku, zalejeme vývarom (prípadne výpekom z mäsa/, červeným vínom a necháme prevariť, kým nevznikne krémová vínová šťava. Polovice broskýň osušíme, posypeme kryštálovým cukrom a ugrilujeme. Rolády nakrájame na plátky. Podávame s grilovanou broskyňou a vínovou šťavou. Vhodná príloha sú fritované zemiačiky, tarhoňa. Plnku môžeme obmieňať. Namiesto mandlí a hrozienok dáme slaninku, šampiňóny a kapiu, alebo hydinovú pečeň a petržlenovú vňať.

 

 


AdSense