Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (2 porcie): morčacie mäso (300 g/, 2 PL masla, 30 ml brandy, 30 g nasekanej cibule, 30 g petržlenovej vňate, 1 ČL tymiánu, 125 ml bieleho vína, 125 ml šľahačkovej smotany, soľ

Postup: Umyté, usušené morčacie mäso pokrájame na menšie kúsky, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Plátky mäsa zvinieme a vytvoríme malé rolády, ktoré previažeme kuchynskou niťou. Na panvici rozpálime maslo a mäso na ňom opražíme do zlatista. Do panvice prilejeme brandy a zapálime. Flambujeme, kým sa plameň neuhasí. Nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať a tymian vsypeme do misky, prilejeme biele víno a zamiešame. Zmes pridáme k mäsu, prikryjeme a na miernom ohni dusíme asi 45 minút, kým mäso nezmäkne. Mäso vyberieme, odložíme na teplé miesto a do vydusenej šťavy pomaly prilejeme smotanu. Miešame, kým sa nevytvorí omáčka. Uvarené mäso zbavíme nite, nakrájame na tenké plátky. Podávame so zemiakovou kašou preliate smotanovou omáčkou. Na flambovanie sa používa mierne zohriaty alkohol. Zohrejeme ho v predhriatej naberačke alebo na panvici a vylejeme na jedlo.

 


AdSense