Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 porcie): 400 g morčacích pŕs, 1 PL maizeny, 1 bielok, 2 PL sójovej omáčky, 2 PL oleja, 1 malý karfiol, 4 mladé cibuľky alebo 1 pór, 2 sušené čili papričky, trochu mletého zázvoru, 1 strúčik cesnaku, 1 ČL cukru, soľ, mleté čierne korenie, 3 PL ryžového alebo suchého bieleho vína, 4 PL hydinového vývaru

Postup: Mäso nakrájame na malé kocky. Maizenu rozmiešame s bielkom a vmiešame mäso. Polejeme PL oleja, PL sójovej omáčky, prikryjeme a necháme hodinu odpočívať. Zeleninu očistíme, umyjeme, karfiol rozoberieme na malé ružičky a 3 min. varíme vo vriacej osolenej vode. Cibuľku nakrájame na kolieska, cesnak na plátky, z čili papričiek vyberieme jadrovník a nakrájame na rezance. Na panvici zohrejeme olej, do horúceho dáme papričky, zázvor, mäso a prudko opečieme. Mäso odsunieme na okraj panvice, pridáme karfiol, krátko opražíme, zmiešame s mäsom, pridáme cukor, mleté čierne korenie, vmiešame cibuľku, cesnak, zvyšnú sójovú omáčku, víno, prilejeme vývar a necháme pobublávať. Podávame s ryžou.

 


AdSense