Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 osoby): 250 g dlho zrnnej ryže, soľ, mleté čierne korenie, 500 g morčacích rezňov, 2 PL pesta, 4 plátky parmskej šunky, 12 šalviových listov, olej na pomastenie, 8 čerešňových paradajok, 2 citróny

Postup: Gril rozohrejeme. Do väčšieho hrnca nasypeme ryžu, osolíme a zalejeme asi 600 ml vriacej vody. Zamiešame, prikryjeme a varíme na miernom ohni 10 minút. Potom odstavíme a necháme chvíľu postáť. Šalviové listy umyjeme a morčacie rezne vyklepeme na hrúbku asi 1 cm. Každý plátok mäsa potrieme z jednej strany pestom, položíme naň plátok šunky, jeden šalviový lístok a okoreníme. Plátky zvinieme, nakrájame na závitky dlhé asi 2,5 cm a zafixujeme ich na grilovaciu ihlu. Alobalovú tácku na grilovanie vymastíme a poukladáme na ňu morčacie mäso. Grilujeme z každej strany 6 minút. Paradajky umyjeme, rozkrojíme a vmiešame do hotovej ryže. Citróny dôkladne umyjeme horúcou vodou, z jedného nastrúhame kôru, pridáme do ryže a dobre premiešame. Druhý citrón nakrájame na dieliky a použijeme ho na ozdobu.