Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 porcie): 600 g morčacích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, maslo 120 g kryštálového cukru, 2 dl šľahačkovej smotany, 160 g čerstvých alebo sterilizovaných mandarínok, 1 väčší pór, 2 ks hermelínu, 40 g vlašských orechov, vegeta

Postup: Morčacie prsia narežeme na menšie rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme. Opečieme na troške masla a uchováme na teplom miesto. V kastróliku rozpustíme cukor na svetlý karamel, pridáme šľahačkovú smotanu a varíme na miernom ohni do zhustnutia. Do karamelovej omáčky vložíme mesiačiky mandariniek a krátko prehrejeme. Hermelín rozkrojíme na polovice tak, aby vznikli 4 rovnaké kolieska. Vložíme ich pod gril a rýchlo opečieme, aby ba povrchu vznikli tmavé fľaky. Posypeme vlašskými orechmi. Pór nakrájame na oválne kolieska a podusíme na troške masla. Ochutíme vegetou. Pór len sprudka opečieme na rozpálenom masle asi 2 minúty. Čerstvé mandarínky dusíme v karamelovej omáčke o niečo dlhšie.

 


AdSense