Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): morka (približne 3 kg), 100 g surovej slaniny, 100 g teľacieho, 100 g bravčového mäsa, 100 g gaštanov, cibuľa, PL masla, 250 ml mäsového bujónu, mleté č. korenie, soľ. Namiesto morky môžeme použiť aj hus. Chuť plnky sa zlepší pridaním 1 PL koňaku

Postup: Gaštany narežeme na oblej strane a vložíme do vriacej vody, povaríme asi 5 m a ošúpeme. Počas šúpania ich udržujeme vo vode, mokrá šupka ide ľahšie dole. Očistené gaštany uvaríme v horúcom bujóne, pokým sa nerozvaria (5 - 10 min).

Morku umyjeme, dočistíme. Slaninu pokrájame na kocky, teľacie a bravčové mäso pomelieme. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, opražíme na masle a zmiešame s pomletým mäsom a so slaninou. Uvarené gaštany necháme vychladnúť a nastrúhame na jemnom strúhadle alebo popučíme v hrnci. Primiešame k mäsovej hmote, osolíme, okoreníme. Morku zvonka aj zvnútra posolíme a naplníme gaštanovou plnkou. Vložíme do pekáča, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do horúcej rúry. Keď je morka takmer upečená, odokryjeme alobal a dopečieme doružova. Elektrická rúra 170, teplovzdušná 150 °C, plynová stupeň 3, čas pečenia 3,5 hod.

 


AdSense