Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 3 kg moriak, soľ, 100 g masla, 60 g slaniny.

Plnka: 3 žemle, 0,5 dl bieleho vína, 1 dl, kyslej smotany, 50 g masla, 3 vajcia, soľ, citrónová kôra, strúhaný muškátový oriešok, 100 g ošúpaných mandlí

Postup: Múku, soľ, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, muškátový oriešok vymiešame do peny, pridáme postrúhané mandle, rozmočené žemle pokvapkané vínom, polejeme smotanou. Všetko dobre zamiešame, pridáme ušľahaný sneh. Očisteného, vypitvaného moriaka zvnútra, zvonku osolíme, brušnú dutinu naplníme plnkou, zašijeme, potrieme maslom, zvyšok dáme na pekáč, položíme naň moriaka, obložíme slaninou, pečieme do červenohneda, občas podlievame horúcou vodou, moriaka šťavou. Podávame so zemiakmi, kompótom.

 


AdSense