Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 osoby): 400 g morčacích pŕs, 500 g špenátu (aj mrazeného), po 1 červenej, zelenej, žltej paprike, 250 ml šľahačkovej smotany, 1 cibuľa, 2 ČL maizeny, 1 ČL horčice, muškátový oriešok, vegeta, mleté čierne korenie, soľ, 3 PL oleja

Postup: Umyté, osušené mäso naklepeme, osolíme, okoreníme. Na čas ti oleja podusíme umyté špenátové listy, ochutíme štipkou muškátového orieška, osolíme. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na rezance nakrájané očistené papriky, osolíme, okoreníme, ochutíme Vegetou, opražíme temer domäkka. Na mäso rozložíme špenátové listy (5 odložíme), na ne rozložíme 1/2 paprík. Zvyšok paprík zalejeme smotanou s rozmiešanou maizenou, horčicou, za stáleho miešania privedieme do varu, pridáme zvyšok špenátových listov. Mäso s plnkou zvinieme, previažeme niťou, zabalíme do namasteného alobalu, pečieme v rúre pri 200 °C 25 min. 10 min pred dopečením alobal odstránime, mäso pečieme dozlatista. Z rolády odstránime niť, pokrájame na plátky, podávame s omáčkou.

 


AdSense